In april 2018 vernamen we dat onze leerlingen uit het vierde jaar wetenschappen voor hun eTwinningproject “See you in space” van vorig schooljaar (2016-2017) de Europese Marie Curie Prijs ontvangen. Dat is de prijs voor beste Europese eTwinningproject in de categorie wetenschappen en wiskunde.

Collega Els Merveillie, die de eTwinningprojecten op school begeleidt: “We zijn bijzonder trots dat het project van onze leerlingen het haalde op de vele kanshebbers uit heel Europa. Onze leerlingen werkten op afstand samen met Franse leeftijdsgenoten van onze partnerschool Cité Scolaire Internationale uit Lyon.”

eTwinning2Leerlingen Hendrik Senechal en Aiko Vandeputte lichten toe: “We deden proefjes over leven in de ruimte (hoe gebeurt communicatie in de ruimte, hoe kan zuurstof gecreëerd worden, hoe bescherm je je tegen bepaalde temperaturen) en de gevolgen van gewichtloosheid. Naast de proefjes in de lessen fysica en biologie, maakten we een logo in de lessen plastische opvoeding. We studeerden ook Engelse woordenschat over de ruimte.”

Op vrijdag 18 mei 2018 kwamen vertegenwoordigers van eTwinning België langs op school en overhandigden onze leerlingen een officieel certificaat én een bijzonder gadget: een virtual reality-bril.

De Marie Curie Prijs wordt, samen met de andere Europese eTwinningprijzen, in oktober uitgereikt tijdens een galaevenement in Polen. Collega Els Merveillie zal er de prijs namens onze school in ontvangst nemen.

eTwinning3eTwinning4eTwinning5