Het project ‘Let’s go for a ride! The physics of rollercoasters’ heeft deze week een nationale eTwinning-award in de wacht gesleept!

Proficiat aan bezieler collega Els Merveillie en de leerlingen van 6LWE/MWE van vorig schooljaar. Via digitale weg werkten zij met leeftijdsgenoten uit een Italiaanse partnerschool samen aan dit project waarbij ze de werking van pretparken bestudeerden. Onze leerlingen brachten in het kader van dit project ook een bezoek aan Vulkoprin nv, waar onder andere wielen voor rollercoasters worden geproduceerd.

Deze nationale award is een mooie erkenning voor baanbrekend en innoverend onderwijswerk in De Bron! De prijsuitreiking vindt plaats op 17 oktober in Brussel.

 

Europese onderscheiding (schooljaar 2017-2018)

Eerder dit jaar (mei 2018) ontvingen de leerlingen uit het vierde jaar wetenschappen voor hun eTwinningproject “See you in space” van schooljaar 2016-2017 de Europese Marie Curie Prijs. Dat is de prijs voor beste Europese eTwinningproject in de categorie wetenschappen en wiskunde. Meer informatie hierover vind je hier.