Voor het vierde jaar op rij organiseren VTM, Q-Music en Belfius de Rode Neuzen Dag. Ook in De Bron doen we hieraan mee. Samen met heel Vlaanderen zamelen we geld in voor projecten die jongeren mentaal sterker maken.

Uit recent onderzoek blijkt dat liefst 1 op 5 jongeren in Vlaanderen kampt met psychische problemen. Hierdoor verlaten zij vroegtijdig de schoolbanken, spijbelen ze of verzeilen ze in een depressie.

De opbrengst van Rode Neuzen Dag komt terecht in het Rode Neuzen Fonds dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting. De stichting zorgt ervoor dat het geld terechtkomt bij organisaties die jongeren voor wie psychische hulp nodig is, gratis laagdrempelige professionele begeleiding aanbieden.

Heel wat initiatieven

In De Bron staat de maand november in het teken van mentale gezondheid en welbevinden bij onze eigen leerlingen. Er zullen cupcakes verkocht worden, de scholentour van Rode Neuzen komt langs bij onze derdes, we geven ‘Fit in je hoofd’-tips en organiseren sessies mindfulness tussen de middag. Op vrijdag 29 november zal bovendien de hele school rood kleuren.